Over ons
Hof van Beatrijs, gelegen op één van de mooiste plekjes in Lier!
Feestzaal Hof van Beatrijs bevindt zich in de abdijtuin van 4 hectare van het natuurgebied Nazareth.
Langsheen de eeuwenoude beukendreef laat je de bewoonde wereld achter en arriveer je aan het bruggetje over de hofgracht. Eens hierover ontdek je een unieke feestlocatie te midden van een oase van rust.
Onze waarden
Seizoensgebonden producten en korte keten
Onze chef-kok en zijn team werken met seizoensgebonden ingrediënten, van verse groenten en fruit tot duurzaam gevangen vis. We laten ons leiden door de natuur en kiezen altijd voor lokale leveranciers.
Duurzame & deugdzame partners
Wij werken samen met partners die onze waarden delen en zich inzetten voor milieubewuste richtlijnen. In elke samenwerking streven we naar betekenis en impact, waarbij we graag verhalen, expertise en innovatieve ideeën uitwisselen.
Duurzaam beleid & zero waste
Onze menu’s en recepten zijn zorgvuldig samengesteld om verspilling tot een minimum te beperken. Ons keukenteam benut elk ingrediënt optimaal, met een zero-waste mindset. We kiezen uitsluitend voor milieuvriendelijke, duurzame en recyclebare materialen, zodat onze impact op het milieu zo klein mogelijk blijft.
Beatrijs van Nazareth: een kleine historiek
De feestzalen van HvB zijn gevestigd in een prachtig gerestaureerde abdijhoeve van de vroegere abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth. Deze abdij, gesticht in 1235 gesticht door Bartholomeus van Tienen. Beatrijs, de eerste priorin schreef hier haar prozatekst “Van seven manieren van heiliger minne’ genaamd. Tijdens de godsdienstoorlogen werd het klooster in 1579 volledig vernield. De zusters verbleven toen in hun refugium in de Blokstraat tot het begin van de 17e eeuw. Na de Franse Revolutie. Tegenwoordig herinnert het abdijdomein aan de rijke geschiedenis van de cisterciënzerinnen in Lier en blijft het een belangrijk cultureel erfgoed.

Aankoop domein
- 1980
In 1980 kocht de familie Smets het grootste deel van dit domein op (6 hectare). Het is op dit gedeelte van het domein dat de grondvesten van de voormalige abdij tijdens de jaren tachtig zijn blootgelegd. Na een grondige renovatie van de abdijhoeve en de immense tuin met overblijfselen uit lang vervlogen tijd opende Hof van Beatrijs zijn feestzalen.

Het begin van ons spannende verhaal
- 1994
Mijn broer Yves en ik delen een passie voor gastronomie. Afgestudeerd van Ecole Hôtelière de Lausanne (CH) en na enkele jaren ervaring in verschillende gerenommeerde hotels in het buitenland hebben opgedaan, zijn wij eerst met een restaurant gestart. Een jaar later zijn wij als feestlocatie doorgegroeid. Door de jaren heen hebben we een ervaren en sterk team opgebouwd, verrijkt met jonge, creatieve talenten. Werken in deze sector vereist een constante gedrevenheid en een open blik voor voortdurende innovatie.